fredag 30 juli 2010

Ett öga rött

Där fick jag för att jag var rastlös... Precis när jag tog på mig strumporna för att ta mig till Djurakuten och hämta Romeos pass upptäckte jag att hans öga såg jättekonstigt ut. Det var som att det nedre ögonlocket hängde ner i ögonvrån och man såg hans ögonvita. Bara en skymt att den (ögonvitan) ger mig stora skälvan för det får mig alltid att tänka på Olyckan. Sedan såg det ut att ha börjat svullna. Insåg på en gång att det var något som behövde undersökas, så det var bara att skynda i väg till veterinären.

Fick vänta lääänge eftersom jag inte hade bokat tid och gissa hur mycket tankar som hann gå runt i mitt huvud på den tiden?! Höll på att börja storgråta flera gånger. Jag är SÅ rädd för att han ska få problem mitt sitt enda öga. När vi väl kom in var svullnaden större och mer röd-rosa. Romeo var jätteduktig under tiden veterinären Anna undersökte honom och hon kom fram till att det inte var något allvarligt. Det var inget som var trasigt i ögat och inget som satt där och irriterade. Och bedövningsdropparna hon hällde i för att undersöka gjorde saken bättre!

Det hela tituleras "cherry eye" och ska behandlas med kortisondroppar. Kanske var det något han tittade för nära på under morgonpromenaden som utlyste det, vem vet?

Nu är jag i varje fall så lättad och helt slut efter hela grejen. Tackar min lyckliga stjärna för att det inte var värre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar